Aktiviteetit

Tutustu monipuolisiin aktiviteetteihimme

Huviloilta voi lähteä suoraan marjastamaan ja sienestämään, metsät ovat helppokulkuisia kangasmetsiä. Yleensä läheltä löytyvät hyvät mustikka- ja puolukkapaikat. Järvellä voi mato-onkia ja pilkkiä ilmaiseksi, viehekalastukseen myymme kalastuskunnan lupia 5€/viikko. Lisäksi tarvitsee valtion kalastonhoitomaksun. Annamme tietenkin vinkkejä hyville marja- ja kala-apajille!

Lähimaastot ovat myös loistavia patikointiin ja polkujuoksuun. Alueella on hyvä polku- ja metsätieverkosto. Opastettu Siekaleenharjun luontopolku kulkee harjulla järvien välissä. Reitti on kilometrin mittainen ja sen jaksaa perheen pienimmät ja – vanhimmatkin taivaltaa! Reitin voi kulkea talvisaikaan myös lumikengillä. Myös polkupyöräilyyn löytyy hyvät maastot. Voi lähteä seikkailemaan soratielle tai sitten polkaista pyörällä vaikka asfalttitietä Punkaharjulle. Vuokraamme polkupyöriä asiakkaillemme 10€/päivä tai 50€/viikko.

Lähiseudulla on myös paljon nähtävää. Punkaharjun upea harjutie on jääkauden muokkaama ihme. Vanhan tien kautta voi vaikka ajaa Savonlinnaan; keskiaikainen mahtava Olavinlinna ja maailman suurin puukirkko Kerimäellä tarjoavat elämyksiä päivän retkeen.

Suomen metsämuseo Lusto sijaitsee Punkaharjulla. Kesällä löytyy myös paljon taidenäyttelyitä, mm. Johanna Oraksen Taidekartano ja Aseman Taidelaituri.

Myös maatilaamme ja sen eläimiin voi käydä tutustumassa. Meillä on lehmiä ja vasikoita, kanoja, kukko ja pari kissaa.